ÁFA státusz élőben a mobilodon: a kényelmes könyvelés most még egyszerűbb lett

Szerző: | 2021.05.30.

Hányszor jutott már eszedbe, hogy jó lenne tudni, hogy hogy áll a befizetendő ÁFA-d? Az Acountoval most ezt bármikor élőben követheted a akár mobilodon a NAV hivatalos Online Számla rendszerének adatai alapján! Új számlát kaptál? Csak nyomd meg a frissítés gombot, és azonnal látod a változást!

 

ÁFA prognózis a zsebedben

A NAV Online Számla rendszer 3.0-s változata 2021 januárban indult, bár április 1-ig nem büntettek, ha valamelyik számlázószoftver nem küldte azonnal az adatokat, így az összes számlázó csak tavasszal teljesítette ezen követelményeket.

Az adatok azonban új lehetőséget nyitottak: minden korábbinál egyszerűbb és kényelmesebb a vállalkozások élete, hisz nem csupán azon számlák láthatóak, melyeket mi kiállítunk, hanem a nekünk kiállított számlák is! Így már egyszerűbbé válik a vállalkozók élete. Bármikor követheted az ÁFA egyenleged alakulását, így soha többé nem ér meglepetésként a befizetendő ÁFA 20-án!

Bár az Acountoval minden NAV Online Számla rendszerben fellelhető adatot követünk, előfordulhat, hogy a ténylegesen fizetendő ÁFA-d eltér, mivel:

  • az előző időszakról lehet áthozatod,
  • pl. ha üzemanyag ÁFA-t igényelsz vissza, nem biztos, hogy a teljes ÁFA-t vissza tudod igényelni a számla alapján,
  • előfordulhatnak hibák a NAV Online Számla rendszerében.

Ha úgy gondolod, hogy valami nem stimmel, csak írj rá ügyfélszolgálatunkra és utánajárunk! Mi minden esetben körültekintően elemezzük a helyzetet, az ÁFA bevallásokhoz csak egyik adatforrásként kezeljük a NAV adatait!

 

Kényelmes könyvelés az Acountoval

Az Acounto azért jött létre, hogy a lehető legkényelmesebbé és egyszerűbbé tegyük a vállalkozások életét a könyvelési teendők terén.

Az Acounto csapatával folyamatosan azon dolgozunk, hogy egyre kényelmesebb és egyszerűbb legyen a céges adminisztráció, legyen ez egy egyszerű KATA-s egyéni vállalkozás, vagy sokszázmillió forint forgalmú webshop.

Kipróbálom ingyen

Acounto összekötése a NAV Online Számla rendszerével

Ahhoz, hogy összekösd az Acounto appod a NAV Online Számla rendszerével, néhány egyszerű lépést kell csupán végrehajtani! Ha bármiben segítségre szorulsz, fordulj on-line ügyfélszolgálatunkhoz! Nézzük, mik is ezek a lépések.

 

1. NAV Online Számla belépés

A NAV Online Számla rendszerében fogjuk létrehozni azokat a titkos kulcsokat, amivel csak Te és az Acounto appod lesz jogosult az adatok kiolvasására.

1.1. Katt ide: https://onlineszamla.nav.gov.hu

1.2. Belépés után válaszd ki a megfelelő céget:

1.3. Ezután azonosítsd magad Ügyfélkapuval!

 

2. Kulcsok generálása

2.1. A belépés után kattints a Felhasználók menüpontra majd az Új felhasználó gombra!

2.2. Ezek után pedig a Technikai felhasználót válaszd!

2.3. Ügyelj arra, hogy a Számlák kezelése és Számlák lekérdezése be legyenek pipálva!

2.4. A létrejött felhasználónál még a kulcsgenerálás gombot nyomd meg!

3. A kulcsok Acountoba történő rögzítése

Az Acountoba való belépés után a fiókbeállításokhoz lépve másold be a technikai felhasználót, a jelszót, valamint a két létrehozott kulcsot és kattints a Mentés gombra!

Gratulálunk! Már csak annyi a feladat, hogy visszalépj a főmenübe, és ellenőrizd az adatokat! Ha valami kérdésed van, kérjük fordulj ügyfélszolgálatunkhoz on-line vagy kérj konzultációs időpontot!

Book Appointment

 

Átalányadó teljeskörű könyvelése az Acountoval

Átalányadó teljeskörű könyvelése az Acountoval

Mit is nyújt az Acounto kényelmes könyvelése átalányadózóknak? Nézzük hogyan is megy ez a gyakorlatban! A következő postban összeszedünk minden fontos tudnivalót az Acounto-ban könyvelt átalányadós egyéni vállalkozók számára!

Bankkártyás fizetés egyszerűen!

Bankkártyás fizetés egyszerűen!

Örömmel tájékoztatunk, hogy fizetési szolgáltatásainkat fejlesztettük! Mostantól nemcsak a könyvelési, hanem minden további velünk kötött szolgáltatási szerződésedet is lehetőséged van a számodra legkényelmesebb módon, akár bankkártyával is kiegyenlíteni. Lássuk, hogyan!

Acounto ❤ Vodafone

Acounto ❤ Vodafone

Az Acounto Magyarország Kft. büszkén jelenti be együttműködését a Vodafone Magyarország Zrt.-vel, amelynek következtében az Acounto innovatív könyvelési-, bérszámfejtési és adótanácsadási szolgáltatásaival bővíti a Vodafone üzleti ügyfelei számára elérhető digitális szolgáltatások kínálatát.

Szünetelnél? Vigyázat, 2024-ben módosultak a szabályok!

Szünetelnél? Vigyázat, 2024-ben módosultak a szabályok!

Szünetelők, vigyázat! 2024. január 1-jétől a járulékalap meghatározásának egyszerűsítése érdekében új elemként kerül be a Tbj.-be az a szabály, amely kimondja, hogy járulékszabályozási szempontból az egyéni vállalkozók tevékenységének szünetelése csak teljes naptári hónapra értelmezhető.