Átalányadó teljeskörű könyvelése az Acountoval

Szerző: | 2022.09.14.

Mit is nyújt az Acounto kényelmes könyvelése átalányadózóknak? Nézzük hogyan is megy ez a gyakorlatban! A következő postban összeszedünk minden fontos tudnivalót az Acounto-ban könyvelt átalányadós egyéni vállalkozók számára! Reméljük, ez hasznos információkkal szolgál minden jelenlegi ügyfelünk, valamint érdeklődő vállalkozók számára is! 

1. Intézd bárhonnan

Az Acounto számítógépen és mobilon is elérhető alkalmazásaival bárhonnan bármikor intézheted könyveléseddel, adózásoddal kapcsolatos ügyeidet! Mind a központi értesítési rendszerünk, mind a riportjaink, mind az ügyfélszolgálatunk elérhető bármilyen eszközről!

 

2. Kerüld el a bírságokat! Teljeskörű könyvelés felelősségbiztosítással

Az Acounto Magyarország Kft. ügyfeleként sosem kell azon aggódnod, hogy 58-as bevallásod megfelelően lett-e beadva, hogy nem-e került hibaágra, vagy visszautasításra. Mivel ezekért a mulasztásokért 50 000, egyes esetekben 100 000 Ft-os birsággal is sújtható egyéni vállalkozásod, nem igazán éri meg ezzel bajlódnod.

 

3. Helyi iparűzési adó bevallások, ügyintézés

Az Ex-KATA-sok a kedvezményes és egyszerű HIPA fizetési módból is kikerültek 09.01-től, így minden esetben szükséges a jövőben a hagyományos HIPA előlegfizetési rendszerbe való visszatérés. Ezzel kapcsolatban ügyfelünkként nincs teendőd, teljeskörűen eljárunk ezen ügyekben is!

 

4. Ügyfélszolgálat

Kérdésed van? Nem értesz valamit? Szinte 0-24-ben rendelkezésedre áll ügyfélszolgálatunk, ahol a lehető leggyorsabban a megfelelő szakemberhez kerül kérdésed a [email protected] központi ügyfélszolgálati e-mailcímen vagy Messengeren!

 

5. Adótanácsadás

Cégünk szakemberei közt tapasztalt könyvelő, munkaügyi szakember, adótanácsadó és okleveles könyvvizsgáló is van, így a legkisebbtől a legnagyobb vállalkozások adózási-, számlázási és könyvelési ügyeiben is kiterjedt tapasztalattal rendelkezünk. Nincs szükség másra, csak jelezd ügyfélszolgálatunkon kérdésed vagy problémád és kollégáink jelentkezni fognak!

 

6. Hogy néz ki az Acounto átalányadó könyvelés a gyakorlatban?

 

a. Acounto átalányadó beállítások

Az alábbi oldalon találhatod az Acounto fiókod átalányadós beállításait részletesen leíró anyagunkat, illetve elkészítettük ezt a videó összefoglalót a témában!

b. Bevétel összesítő

A bevétel összesítővel tudod leellenőrizni illetve beállítani befolyt bevételeidet. Mivel átalányadózóként a befolyt bevételeid után fizeted az adókat és járulékokat, ez fontos információ! Az alábbi videóban mutatjuk be, hogy hogyan tudod beállítani:

c. Átalányadó riport, havi összesítő

A havi bontású átalányadó összesítőben láthatod, hogy hogyan alakulnak befolyt bevételeid alapján az adók és járulékok! Ezen felül a hónap végén küldünk egy értesítést (e-mailben és az alkalmazáson belül) a fizetendőkről, valamint automatikusan benyújtjuk a havonta esedékes 58-as bevallásodat!

Hova kell majd utalni az adókat?

TIPP: az átalányadó elemzésben az adónem melletti kis ikonra kattintva vágólapra helyezzük a bankszámlaszámot!

Azért leírjuk a számlaszámokat:
SZJA: 10032000-06056353
Szocho: 10032000-06055912
TB: 10032000-06055802

 

Készen is vagy!

Ha mindent beállítottál Acounto fiókodban és visszajeleztél ügyfélszolgálatunknak, akkor nincs más feladat, mint ellenőrizni számláid kiegyenlítettségét a bevételi összesítődön és elutalni a járulékértesítőben küldött adókat és járulékokat minden hónapban!

További hasznos linkek

Mindent beállítottál? Az alábbi anyagokon további lehetőségekkel teheted kényelmesebbé könyvelésedet! 

NAV Onlineszámla bekötés

Bankszámla bekötés

Billingo és Számlázz.hu fiók bekötése

Ne mulaszd el! Jogvesztő határidők 2022.12.31-ig

Ne mulaszd el! Jogvesztő határidők 2022.12.31-ig

Összegyűjtöttünk néhány, a gyakorlatban gyakran előforduló esetkört 2022.12.31-i bejelentési határidőhöz kapcsolódva, amit érdemes figyelemmel kísérni. Ellenőrizd, hogy ne maradj le semmiről!

Átalányadó beállítások

Átalányadó beállítások

A következő postban áttekintjük az átalányadós egyéni vállalkozók beállításait, amelyek az Acounto automatizált könyvelési szolgáltatásának működéséhez szükségesek.