Új OEP regisztráció

Szerző: | 2024.01.16.

2024.01.01-től változott a táppénzigénylés benyújtásának menete. Társas vállalkozások (Kft., Bt.) számára a CÉGKAPU meghatalmazáson keresztül már tudunk beküldeni táppénzigényléseket, egyéni vállalkozásoknak azonban az új meghatalmazás biztosítása szükséges. Az egyéni vállalkozások korábbi meghatalmazásai bár elvileg élnek, a gyakorlat azt mutatja, hogy nem működnek, így szükséges lesz minden egyéni vállalkozásnak az új meghatalmazás! Az alábbi útmutató segítségével tudsz elektronikussan meghatalmazást adni számunkra. 

Mi a teendő?

https://rendelkezes.gov.hu/rny-public/ – Bejelentkezünk Ügyfélkapuval A főoldalon a Szervezet Azonosítás gombra kattintunk.

Itt be kell írni az egyéni vállalkozás adószámát és ki kell pipálni  a “Hozzájárulok, hogy adóazonosító jelemet a rendelkezéstételieljárágban a képviseleti jogosultság ellenőrzése céljából kezeljék” mezőt.

Ha ez a lépés kész van, a képernyő bal oldalán az E-profil – Új rendelkezés gombra kell kattintani.

Legörgetünk az oldalon és a Magyar Államkincstár Társadalombiztosítás, Családtámogatás és Egyéb lakossági szolgáltatások lehetőségre kattintunk, utána a Magyar Államkincstár Társadalombiztosítás és Családtámogatás, végül az Egészségbiztosítási Ügyek.

A Meghatalmazást Meghatalmazóként Hozom létre gombra kattintunk.

Az alábbi űrlap fog megjelenni. Itt a “Szervezet” gombra kattintunk majd beírjuk az Acounto adószámát: 27439014-2-02 és a meghatalmazott hozzáadása gombra kattintunk.

Ez után a Tovább gombra kattintunk, itt megjelennek a meghatalmazó és a meghatalmazott adatai. Ismét a Tovább gombra kell kattintani.

Most meg kell adni a meghatalmazás időbeli hatályát: Hatály kezdete “Azonnali” a Hatály vége ”visszavonásig” mezőt kell kipipálni, majd a tovább gombra kell kattintani.

Ezt követően ellenőrizhető a meghatalmazás, és a létrehozás gombbal véglegesíthető.

A „Letöltés” gombra kattintva kerüljön mentésre a megtett meghatalmazás, amit kérjük küldj vissza számunkra, mivel szükségünk lesz a Rendelkezés azonosítóra az ügyintézéshez.

Kész is vagyunk! A meghatalmazásunk azonnal él, így átfutási idő nélkül tudjuk beadni táppénzigényléseket.

Kérdésem van, kihez forduljak?

Amennyiben kérdésed van, fordulj az ügyfélszolgálatunkhoz az alkalmazásban, e-mailben, vagy telefonon! 

Átalányadó teljeskörű könyvelése az Acountoval

Átalányadó teljeskörű könyvelése az Acountoval

Mit is nyújt az Acounto kényelmes könyvelése átalányadózóknak? Nézzük hogyan is megy ez a gyakorlatban! A következő postban összeszedünk minden fontos tudnivalót az Acounto-ban könyvelt átalányadós egyéni vállalkozók számára!

Acounto ❤ Vodafone

Acounto ❤ Vodafone

Az Acounto Magyarország Kft. büszkén jelenti be együttműködését a Vodafone Magyarország Zrt.-vel, amelynek következtében az Acounto innovatív könyvelési-, bérszámfejtési és adótanácsadási szolgáltatásaival bővíti a Vodafone üzleti ügyfelei számára elérhető digitális szolgáltatások kínálatát.

Szünetelnél? Vigyázat, 2024-ben módosultak a szabályok!

Szünetelnél? Vigyázat, 2024-ben módosultak a szabályok!

Szünetelők, vigyázat! 2024. január 1-jétől a járulékalap meghatározásának egyszerűsítése érdekében új elemként kerül be a Tbj.-be az a szabály, amely kimondja, hogy járulékszabályozási szempontból az egyéni vállalkozók tevékenységének szünetelése csak teljes naptári hónapra értelmezhető.