1. Mit csinál az Acounto?

Az Acounto egy digitális könyvelőiroda. Ellentétben a hagyományos könyvelő cégekkel, nálunk minden sokkal gyorsabban és kényelmesebben, online történik. Persze ha szükséges, szívesen képviselünk élőben is! Az Acounto székhelye Észtországban van, de magyar kollégáink Pécsi irodánkban dolgoznak azon, hogy kényelmessé tegyék könyvelésedet!

Az egész könyvelési folyamatot online biztosítjuk számodra! A számláidat asztali gépről vagy a mobilodról be tudod küldeni részünkre, és ha meghatalmaztál minket, kiolvassuk a NAV-tól az online számlaadatokat, az eltérésekről pedig értesítünk! Számla a jóváhagyásod nélkül nem kerül be a könyvelésbe! A kapcsolatot pedig a lehető leggyorsabban, on-line tartjuk Veled!

Ha van okostelefonod akár neked, akár másnak a családban, az Acounto applikáció telepítése után, akár a mobilod kamerájával is elküldheted nekünk a számlákat, bejelentéseket. A papír számlákat tedd el biztos helyre, 8 évig őrizned kell azokat 🙂

Nem, tényleg nem. Nekünk elegendő a számlakép, ez alapján már minden törvényi előírásnak megfelelően el tudjuk látni a könyvelési feladataidat! A számlákat őrizd meg, a jogszabályok szerint 8 évig erre kötelezettséged van.

Jelenlegi szabályozás szerint 8 évig őrizned kell őket. Ha elveszne bármi, nem kell aggódnod, a nálunk őrzött digitális másolat többnyire megfelelő az adóhatóság számára is, illetve a számlakép alapján könnyebben tudod pótolni azt. 

Ahogy neked kényelmesebb. Ahhoz, hogy időben kész legyen a könyvelésed, minden hónapban 12.-e előtt meg kell kapnunk minden, előző havi bizonylatodat. Természetesen ez jöhet egyben, de akár folyamatosan is. Ha 12-e után küldesz egy-egy késve kapott számlát, azzal sincs gond, csak arra kérünk, hogy ezt jelezd nekünk. Mobillappunkon keresztül, akár a telefonod kamerájával is tudsz képeket küldeni nekünk.

A hagyományos könyvelőirodákkal ellentétben, nálunk minden számlád könyvelési állapotát látod. Ha kérdésünk van valamivel kapcsolatban, azonnal megkeresünk a mobil appunkon vagy emailen keresztül.

Minden bevallást megküldünk Neked beadás előtt! Ha bármilyen kérdésed, problémád, módosítási javaslatod lenne, természetesen megteheted a törvényi kereteken belül a beadási határidőig! 🙂

Mérlegképes könyvelők, analitikus könyvelők dolgoznak nálunk, mint bármelyik másik könyvelőirodánál. A szakmai felügyeletet okleves könyvvizsgáló és adótanácsadó látja el. Cégvezetőnk (Gyurics Tamás) mérlegképes könyvelői regisztrációs száma: 196205

Természetesen, ahogy minden más hatóság előtt is, az Acounto szakemberei fognak képviselni. Ebben sem különbözünk a hagyományos irodáktól.

Pont ellenkezőleg! Mivel az Acountoval lényegesen egyszerűbbé és kényelmesebbé válik a kapcsolattartás, sokkal hatékonyabbak vagyunk mint bármelyik könyvelőiroda! Ezért verhetetlenek áraink. Nézd meg legújabb csomagajánlatainkat és győződj meg róla! 🙂

2. Első lépések

Látogass el a regisztrációs oldalunkra, ott céged és személyes adataid megadásával már meg is kezdheted 15 napos ingyenes próbaidőszakodat.

Ez idő alatt kipróbálhatod az Acounto-t, beszélhetsz szakértő kollégáinkkal, néhány alapvető kérdésre adó- és könyvszakértőink válaszolnak Neked! A próbaidőszak lejártával nem számlázunk automatikusan, arra csak a könyvelői szerződés megkötése után kerül sor. 

Amennyiben úgy döntesz, hogy nem az Acounto könyvelési szolgáltatását választod, a feltöltött számláidat a hatályos jogszabályoknak megfelelően töröljük, az adatvédelmi szabályok alapján. Kérésedre bármikor, egyéb kérés nélkül a regisztrációt követő harmincadik napon.

A próbaidőszak alatt vagy azután bármikor dönthetsz úgy, hogy szeretnél szerződni velünk. Ebben az esetben nincs más hátra, mint a fizetési adataid megadásával előfizetni a szolgáltatásiunkra. Ezzel elfogadod az ÁSZF-ünket. Az egyedi számviteli szolgáltatásra vonatkozó szerződést ezután megküldjük neked, majd miután azt aláírtad, az összes kötelező meghatalmazást, regisztrációt stb. kollégáink segítenek elvégezni neked.

A sárga felkiáltójel jelzi, hogy aktív a próbaidőszakod, de még nem kötöttél könyvelési szerződést velünk. A próbaidőszak alatt vagy azután bármikor dönthetsz úgy, hogy szeretnél szerződni velünk. Ebben az esetben nincs más hátra, mint a fizetési adataid megadásával előfizetni a szolgáltatásiunkra. Ezzel elfogadod az ÁSZF-ünket. Az egyedi számviteli szolgáltatásra vonatkozó szerződést ezután megküldjük neked, majd miután azt aláírtad, az összes kötelező meghatalmazást, regisztrációt stb. kollégáink segítenek elvégezni neked.

A piros felkiáltójel azt jelenti, hogy a valamilyen okból sikertelen volt az aktuális könyvelési díjad kifizetése. Ha továbbra is szeretnél az Accounto ügyfele maradni, nincs más dolgod, mint frissíteni a fizetési kártya adataidat, esetleg ellenőrizd, hogy a szükséges források rendelkezésre állnak-e a kártyádon.

Amennyiben fel szeretnéd mondani a szerződést, semmi akadálya. Az utolsó befizetetett hónapod könyvelési anyagát összekészítjük, hogy a teljes állomány eljuttatjuk neked vagy az általad kijelölt személynek. Mi minden adatot a szerződés megszünése után 30 nappal automatikusan törlünk.

Igen, kérlek keresd ügyfélszolgálatunkat, segítünk a cégalapításban is!

Sajnos ez a hatályos jogszabályoknak és GDPR előírásoknak abszolút nem felel meg. A regisztráció után részletes videós és szöveges ismertetőt találsz majd mindenhez. Ha ezek alapján sem megy, ne aggódj, egy számodra megfelelő időpontban (a nap bármely szakában) egyeztethetsz időpontot kollégánkkal, aki távvezérléssel segít neked a beállításokban, a jelszavadat sosem fogjuk elkérni. Ha valaki a nevünkben az ügyfélkapus jelszavadat kéri, kérlek ne add meg neki, és azonnal értesíts minket.

Igen, egy felhasználó több céget is tud kezelni. Természetesen minden cégeddel önállóan kell szerződnöd a könyvelési szolgáltatásra.

Ez a funkció fejlesztés alatt van, de az első között kerítünk rá sort! Kérjük, írj ránk az ügyfélszolgálatra ezzel az igényeddel.

A zöld pipa azt jelenti, hogy él az Acounto előfizetésed a könyvelési szolgáltatásunkra. Ezzel kapcsolatban nincs teendőd.

3. Könyvelés

Egyfelől a rendszerünk lehetővé teszi, hogy a papír alapú számlád képét eljuttasd hozzánk, és ezek után feldolgozzuk azokat, majd a törvényi előírásoknak megfelelően úgy címkézzük fel, hogy az a későbbiekben visszakereshető legyen. Gyakorlatilag ugyanazt csináljuk, mint a régi könyvelőd. Másfelől az elektronikus számlázás elterjedése miatt a NAV Onlineszámla rendszerén keresztül hozzáférünk az összes, részedre kiállított számlához. Ha találunk eltérést a feltöltött és leadott számlák között, azt jelezzük neked. A jóváhagyásod nélkül nem kerül számla lekönyvelésre.

Az Acounton keresztül értesítést küldünk a mobilodra, és ezzel párhuzamosan emailben is emlékeztetőt kapsz.

Igen, mindent megcsinálunk, amit egy hagyományos könyvelőiroda, csak velünk nem szükséges személyesen találkozni

Minden kollégánk képzett számviteli szakember, a szakmai felügyeletet a legmagasabb szinten képzett vezetők látják el.

Amikor csak szeretnél. Akár a mobiltelefonod kamerájával is lefotózhatod a számlákat, de a számítógép elől is bármikor feltöltheted. Annyit vegyél figyelembe, hogy az anyag feldolgozásához időre van szükség, így kérünk, hogy a ÁFA határidők előtt 5 nappal mindenképp juttasd el nekünk. De úgy is szólni fogunk 🙂

Nyugodtan írj ügyfélszolgálatunknak, ott el fog jutni a kérdésed a lehető legjobb szakemberünkhöz, aki részletesen válaszol a kérdésiedre. Amennyiben át szeretnéd beszélni valakivel a kérdést, az is megoldható, keresünk egy megfelelő időpontot szóban egyeztetni.

Sajnos erre jelenleg nincs lehetőségünk. Túl sok a munkánk igyekszünk minél inkább on-line térben dolgozni, hogy hatékony legyen. Ha szeretnél on-line egyeztetni valamelyik munkatársunkkal, erre természetesen van lehetőség. Csak írj rá ügyfélszolgálatunkra és jelezd, hogy mire van szükséged!

Cégünknél regisztrált adószakértő dolgozik, ha szükséges bármely hatóságnál képviselünk téged. Cégünk ügyvédje is segít, ha szükséges. Mint bármelyik másik könyvelőirodánál.

Igen, természetesen. Juttasd el ügyfélszolgálatunknak a kérdéses dokumentumot, és mi segítünk a kitöltésben. Csak annyit kérünk, jelöld meg, milyen határidőre kell teljesítened az adott adatszolgáltatást, hogy mi is tudjunk ütemezni.

4. Bérszámfejtés

Ahogy minden mást is: a mobilalkalmazáson vagy a számítógéped böngészőjén keresztül, az arra kialakított felületen.

Minden személyes adatot, munkaviszony információt elérhetsz a rendszerünkön belül.

Egyelőre csak dokumentumbeküldésre van lehetőség, de hamarosan a jelenléti ívet is digitálissá tesszük.

Természetesen. Csak annyit kérünk, hogy legkésőbb aznap reggel 8-ig jelezd részünkre.

Természetesen a mobilalkalmazáson keresztül, illetve emailben, a fizetendő járulékokról szóló értesítéssel együtt.

Ügyfélszolgálatunk készségesen segít ebben is, kérjük írj, amit észleled a hibát.

Igen, a rendszeren keresztül beküldött dokumentumokat feldolgozzuk, és leadjuk az igénylést.

Bármilyen ötleted, kérdésed van, juttasd el ügyfélszolgálatunknak, és a hozzáértő kollégánk részletesen válaszol.

Amennyiben ilyen igényed merülne fel, először mindenképp keresd fel az illetékes munkaügyi hivatalt, hogy van-e lehetőség, és milyen papírokat kell kitölteni, mert sajnos ez járásonként változó lehet. Amennyiben megkaptad a szükséges dokumentumokat, segítünk kitölteni, és be is küldjük, ha adsz megfelelő meghatalmazást.

5. Egyéb könyvelői kérdések

Írj ügyfélszolgálatunknak, és nyomban intézzük. Ha bármi fennakadás van, azonnal értesítünk.

Kérlek ebben az esetben az alkalmazáson keresztül küldd el nekünk a forgalmi engedélyét minden autónak, és segítünk ennek megállapításában.

Természetesen! Egy ilyen nagy váltás előtt mindenképp konzultálj velünk, segítünk kiszámolni, hogy megéri-e. Ehhez nem csak a múltbeli adatokra, de a terveidre is szükség lesz. Keresd ügyfélszolgálatunkat, és segítünk!

Ha adsz nekünk meghatalmazást, személyesen is, akkor minden további nélkül. Sajnos nem áll módunkban használi az ügyfélkapudat direktben, ez nem felelne meg a hatályos jogszabályoknak.

Igen, de ehhez nagyon sok információra van szükségünk. Keresd ügyfélszolgálatunkat, és állunk rendelkezésedre.

Ez is része szolgáltatásunknak, keresd ügyfélszolgálatunkat, hogy pontosan mire lenne szükséged, és segítünk neked.

6. Fiókbeállítások

Az alkalmazáson belül a legfontosabb adataid átírhatóak. Jelentkezz be, és már írhatod is.

Kattints ide, és már küldjük is a jelszóváltozáshoz az emailt a megadott emiailcímedre.

Kérlek írj ügyfélszolgálatunknak, néhány ellenőrző kérdés után, már át is állítjuk


Copyright © 2021 Acounto OÜ
Székhely: Lasnamäe linnaosa, Lõõtsa tn 5-11, 11415 Tallinn, ÉSZTORSZÁG Magyarországi telephely: 7622 Pécs, Siklósi út 4/a

Ez a tartalom kizárólag általános tájékoztatási célokat szolgál, és nem számít pénzügyi vagy könyvelési tanácsnak.      |      Illustration by Freepik Storyset