Első lépések az Acountoval: NAV meghatalmazás és Cégkapu regisztráció

Szerző: | 2021.01.08.

Ahhoz, hogy az Acounto erejét kiaknázhasd, első lépésként meg kell hatalmaznod könyvelőirodánkat a NAV előtt, majd a Cégkapu rendszerbe szükséges beregisztrálnod minket, ha társas vállalkozás vagy!

I. NAV meghatalmazás

1. ONYA belépés

Első lépésként a NAV ONYA portáljára látogassunk el: https://onya.nav.gov.hu címen. ÉS kattintsunk a Belépés gombra :)

Ha több adózó is tartozik ügyfélkapudhoz, akkor mindenképp szükséges a megfelelő kiválasztása a kezdőképernyőn!

2. Kattints a meghatalmazások-ra

3. Válaszd ki a meghatalmazást

4. Megtekintés, jóváhagyás

Ezek után a megnyíló ablakban láthatóak lesznek a meghatalmazás részletei. Az “Jóváhagyás” gombra kattintva felugrik egy ablak, majd itt megint a „Jóváhagyás”-ra kattintva már létre is jön a meghatalmazás!

 

Most végeztünk a NAV meghatalmazással, utolsó lépésként a Cégkaput állítjuk be.
Amennyiben egyéni vállalkozó vagy, a következő lépéseket kihagyhatod!

II. Cégkapu beállítás (egyéni vállalkozások esetében nem szükséges)

1. Tarhely.gov.hu, megfelelő cég kiválasztása

A tarhely.gov.hu-ra belépve, a mo.hu logo alatt látaható egy “értesítési tárhely” felirat, egy kis lefelé mutató nyíllal. Erre kattintva láthatóvá válik az összes általad kezelt cégkapu.

2. Beállítások

Ha kiválasztottad a regisztrálni kívánt céget, jobb felül a “Beállítások”-ra kattinva haladhatunk tovább.

3. Új ügyintéző regisztrálása

A megnyíló ablakban “Új ügyintéző regisztrálása” linken keresztül megnyíló űrlapon be kell írni a szerződéskötés után kapott emailben található személyes adatokat.

4. Véglegesítés

Az alul látható, pirossal áthúzott jelölő négyzetek közül egyiket sem kell bepipálnod. A véglegesítés gombra kattints!

Készen is vagyunk! Mindent beállítottál, hogy élvezhesd a kényelmes könyvelés világát!

Az jelen blogpostban közzétett információk, elemzések és következtetések tájékoztató jellegűek, és mivel mindenki egyedi, az egyedi adójogi, könyvelési helyzetedre nem tudunk tekintettel lenni. Így jelen blogon végzett tevékenységünk semmiképp nem tekinthető adó-, jogi-, vagy egyéb tanácsadásnak. A közölt adatok teljességéért, pontosságáért valamint aktualitásáért ezért nem tudunk felelősséget vállalni. Bővebb és pontosabb információkért kérjük, hogy keress minket ügyfélszolgálatunkon! Ha csupán a blogpostjaink alapján hozol üzleti döntéseket, az abból fakadó károkért, jogkövetkezményekért nem tudunk felelősséget vállalni.

Átalányadó teljeskörű könyvelése az Acountoval

Átalányadó teljeskörű könyvelése az Acountoval

Mit is nyújt az Acounto kényelmes könyvelése átalányadózóknak? Nézzük hogyan is megy ez a gyakorlatban! A következő postban összeszedünk minden fontos tudnivalót az Acounto-ban könyvelt átalányadós egyéni vállalkozók számára!

Bankkártyás fizetés egyszerűen!

Bankkártyás fizetés egyszerűen!

Örömmel tájékoztatunk, hogy fizetési szolgáltatásainkat fejlesztettük! Mostantól nemcsak a könyvelési, hanem minden további velünk kötött szolgáltatási szerződésedet is lehetőséged van a számodra legkényelmesebb módon, akár bankkártyával is kiegyenlíteni. Lássuk, hogyan!

Acounto ❤ Vodafone

Acounto ❤ Vodafone

Az Acounto Magyarország Kft. büszkén jelenti be együttműködését a Vodafone Magyarország Zrt.-vel, amelynek következtében az Acounto innovatív könyvelési-, bérszámfejtési és adótanácsadási szolgáltatásaival bővíti a Vodafone üzleti ügyfelei számára elérhető digitális szolgáltatások kínálatát.

Szünetelnél? Vigyázat, 2024-ben módosultak a szabályok!

Szünetelnél? Vigyázat, 2024-ben módosultak a szabályok!

Szünetelők, vigyázat! 2024. január 1-jétől a járulékalap meghatározásának egyszerűsítése érdekében új elemként kerül be a Tbj.-be az a szabály, amely kimondja, hogy járulékszabályozási szempontból az egyéni vállalkozók tevékenységének szünetelése csak teljes naptári hónapra értelmezhető.