Első lépések az Acountoval: NAV meghatalmazás és Cégkapu regisztráció

Szerző: | 2021.01.08.

Ahhoz, hogy az Acounto erejét kiaknázhasd, első lépésként meg kell hatalmaznod könyvelőirodánkat a NAV előtt, majd a Cégkapu rendszerbe szükséges beregisztrálnod minket, ha társas vállalkozás vagy!

I. NAV meghatalmazás

1. ONYA belépés

Első lépésként a NAV ONYA portáljára látogassunk el: https://onya.nav.gov.hu címen. ÉS kattintsunk a Belépés gombra 🙂

Ha több adózó is tartozik ügyfélkapudhoz, akkor mindenképp szükséges a megfelelő kiválasztása a kezdőképernyőn!

2. Kattints a meghatalmazások-ra

3. Válaszd ki a meghatalmazást

4. Megtekintés, jóváhagyás

Ezek után a megnyíló ablakban láthatóak lesznek a meghatalmazás részletei. Az “Jóváhagyás” gombra kattintva felugrik egy ablak, majd itt megint a „Jóváhagyás”-ra kattintva már létre is jön a meghatalmazás!

 

Most végeztünk a NAV meghatalmazással, utolsó lépésként a Cégkaput állítjuk be.
Amennyiben egyéni vállalkozó vagy, a következő lépéseket kihagyhatod!

II. Cégkapu beállítás (egyéni vállalkozások esetében nem szükséges)

1. Tarhely.gov.hu, megfelelő cég kiválasztása

A tarhely.gov.hu-ra belépve, a mo.hu logo alatt látaható egy “értesítési tárhely” felirat, egy kis lefelé mutató nyíllal. Erre kattintva láthatóvá válik az összes általad kezelt cégkapu.

2. Beállítások

Ha kiválasztottad a regisztrálni kívánt céget, jobb felül a “Beállítások”-ra kattinva haladhatunk tovább.

3. Új ügyintéző regisztrálása

A megnyíló ablakban “Új ügyintéző regisztrálása” linken keresztül megnyíló űrlapon be kell írni a szerződéskötés után kapott emailben található személyes adatokat.

4. Véglegesítés

Az alul látható, pirossal áthúzott jelölő négyzetek közül egyiket sem kell bepipálnod. A véglegesítés gombra kattints!

Készen is vagyunk! Mindent beállítottál, hogy élvezhesd a kényelmes könyvelés világát!

Az jelen blogpostban közzétett információk, elemzések és következtetések tájékoztató jellegűek, és mivel mindenki egyedi, az egyedi adójogi, könyvelési helyzetedre nem tudunk tekintettel lenni. Így jelen blogon végzett tevékenységünk semmiképp nem tekinthető adó-, jogi-, vagy egyéb tanácsadásnak. A közölt adatok teljességéért, pontosságáért valamint aktualitásáért ezért nem tudunk felelősséget vállalni. Bővebb és pontosabb információkért kérjük, hogy keress minket ügyfélszolgálatunkon! Ha csupán a blogpostjaink alapján hozol üzleti döntéseket, az abból fakadó károkért, jogkövetkezményekért nem tudunk felelősséget vállalni.

Átalányadó teljeskörű könyvelése az Acountoval

Átalányadó teljeskörű könyvelése az Acountoval

Mit is nyújt az Acounto kényelmes könyvelése átalányadózóknak? Nézzük hogyan is megy ez a gyakorlatban! A következő postban összeszedünk minden fontos tudnivalót az Acounto-ban könyvelt átalányadós egyéni vállalkozók számára!

Szeptemberi frissítések

Szeptemberi frissítések

Az Acounto legfrissebb verziójában olyan új funkciók kaptak helyet, mint például a felületen belüli üzenetküldési lehetőség, amellyel nem csak nyomon követhető az üzenetek állapota, hanem bármikor könnyedén vissza is kereshetőek lesznek! A feltöltött számlákat automatikusan összepárosítjuk a NAV Onlineszámla rendszerében, valamint kedvenc számlázó programodban található adatokkal!  Kényelmessé tesszük továbbá a kötelező ügyfélátvilágítást is!

Mi az EPR, azaz Kiterjesztett Gyártói Felelősség?

Mi az EPR, azaz Kiterjesztett Gyártói Felelősség?

Bizonyára hallottál róla, hogy 2023. július 01. napjától a környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos bevallási és díjfizetési kötelezettségek, valamint az adatszolgáltatási kötelezettségek köre kibővül, egy teljesen új rendszerbe kerül, ezzel párhuzamosan a termékdíj-kötelezett termékek köre – az új hulladékgazdálkodási törekvések mentén – részben beépül és egységesül az EPR rendszerében. A következő anyagban összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat!

Tavaszi Acounto frissítés: költség összesítő, új bankszámlák

Tavaszi Acounto frissítés: költség összesítő, új bankszámlák

Az Acounto legújabb fejlesztéseivel egyaránt kedvezünk ÁFA körös, tételes költségelszámoló és átalányadós ügyfeleink számára! Fejlesztettünk egy költségösszesítő felületet, 7 új bankszámla válik beköthetővé, valamint frissítettük az átalányadó kalkulációs modellünket.