Ahhoz, hogy az Acounto erejét kiaknázhasd, első lépésként meg kell hatalmaznod könyvelőirodánkat a NAV előtt, majd a Cégkapu rendszerbe szükséges beregisztrálnod minket!

I. NAV meghatalmazás

1. eBEV belépés

Első lépésként a NAV eBEV portáljára látogassunk el: https://ebev.nav.gov.hu címen. ÉS kattintsunk a gombra 🙂

2. Képviseletek – Meghatalmazás menüpont

Ügyfélkapus adatainkkal való belépés után válasszuk a felső menüben látható a “Képviseletek” menü. Miután elkészítettük a meghatalmazásodat, a “Meghatalmazás” menüpont mellett egy-es szám (1) látható. Ide kell kattintani.

3. Kattints a meghatalmazásra

A “Jóváhagyandó meghatalmazások” között ott lesz, amit készítettünk részedre. Itt a megtekintésre kattintva megnyílik az elkészített dokumentum.

4. Jóváhagyás

Ezek után a megnyíló dokumentumban láthatóak lesznek a meghatalmazás részletei. Az “Jóváhagyás” gombra kattintva már létre is jön a meghatalmazás!

Most végeztünk a NAV meghatalmazással, utolsó lépésként a Cégkaput állítjuk be.
Amennyiben egyéni vállalkozó vagy, a következő lépéseket kihagyhatod!

II. Cégkapu beállítás (egyéni vállalkozások esetében nem szükséges)

1. Tarhely.gov.hu, megfelelő cég kiválasztása

A tarhely.gov.hu-ra belépve, a mo.hu logo alatt látaható egy “értesítési tárhely” felirat, egy kis lefelé mutató nyíllal. Erre kattintva láthatóvá válik az összes általad kezelt cégkapu.

2. Beállítások

Ha kiválasztottad a regisztrálni kívánt céget, bal felül a “Beállítások”-ra kattinva haladhatunk tovább.

3. Új ügyintéző regisztrálása

A megnyíló ablakban “Új ügyintéző regisztrálása” linken keresztül megnyíló űrlapon be kell írni a szerződéskötés után kapott emailben található személyes adatokat.

4. Véglegesítés

Az alul látható, pirossal áthúzott jelölő négyzetek közül egyiket sem kell bepipálnod. A véglegesítés gombra kattints!

Készen is vagyunk! Mindent beállítottál, hogy élvezhesd a kényelmes könyvelés világát!

Az jelen blogpostban közzétett információk, elemzések és következtetések tájékoztató jellegűek, és mivel mindenki egyedi, az egyedi adójogi, könyvelési, stb. helyzetedre nem tudunk tekintettel lenni. Így jelen blogon végzett tevékenységünk semmiképp nem tekinthető adó-, jogi-, vagy egyéb tanácsadásnak. A közölt adatok teljességéért, pontosságáért valamint aktualitásáért ezért nem tudunk felelősséget vállalni. Bővebb és pontosabb információkért kérjük, hogy keress minket ügyfélszolgálatunkon! Ha csupán a blogpostjaink alapján hozol üzleti döntéseket, az abból fakadó károkért, jogkövetkezményekért nem tudunk felelősséget vállalni. 


Copyright © 2021 Acounto OÜ
Székhely: Lasnamäe linnaosa, Lõõtsa tn 5-11, 11415 Tallinn, ÉSZTORSZÁG Magyarországi telephely: 7622 Pécs, Siklósi út 4/a

Ez a tartalom kizárólag általános tájékoztatási célokat szolgál, és nem számít pénzügyi vagy könyvelési tanácsnak.      |      Illustration by Freepik Storyset