Hogyan tettük könnyebbé és kényelmesebbé könyvelésedet? A következő posztban bemutatjuk, hogy hogyan automatizáltuk könyvelési feladatokat.

 
I. Bevételek
Minden vállalkozás számára a bevételek a legfontosabbak. Mivel hazánkban már minden számlázóprogram on-line NAV kapcsolattal rendelkezik, fel tudjátok jogosítani az Acounto-t, hogy rendszereink hozzáférjenek a szükséges adatokhoz. Ezen kívül a számlázóprogramhoz is hozzáférést szükséges biztosítanotok, a könyvelő hozzáadása funkciót szinte minden rendszerben könnyen megtalálod.
A számlákon kívül természetesen számtalan bizonylat keletkezhet még amire szükségünk lehet, ezeket szintén mind automatizáltan dolgozzuk fel, például:
  • Bankszámlakivonatok
  • POS terminál számlatörténetek 
  • Bankkártya elfogadó rendszer adatok (Pl.: Barion, OTP Simple)
  • Pénztárkönyvek
  • Futárcégek utánvét listái
Ezen anyagokat egyszerűen töltsd fel a Bevételekhez és kész is vagy 🙂
 
Az Acounto támogatja a legtöbb hazai bank által exportálható számlatörténetet, ezeket mind  automatikusan fel tudjunk dolgozni. Ezek többnyire xls, csv vagy xml formátumok. Ha elakadsz abban, hogy a bankotoknál hol lehet ezt megtalálni, olvasd el az Adat exportok GYIK bejegyzést, vagy írj ügyfélszolgálatunknakkeressetek  és nyugodtan, segítünk!. 
Az elterjedt onliine bankkártyás fizetési megoldások (pl. Barion, OTP Simplepay) számlatörténetét és a POS terminálok tranzakcióit is fel tudjuk dolgozni, de a futárcégek által adott utánvét listák sem okoznak problémát :). 
 

II. Költségek

A NAV Onlineszámla rendszerében a részetekre kiállított magyar számlák mindegyike felkerül a NAV rendszerébe, ahonnan mi importáljuk is azokat. A számlaképek alapján, amit az Acounto felületén feltöltesz, ellenőrizzük, hogy ezek az importált adatok megfelelnek-e a valóságnak Ha eltérést, hiányzó számlát tapasztalunk, azt az Acounto rendszerén keresztül jelezzük Nektek. A külföldi számlák esetén szükségünk van a számla képekre, azokat tudjuk automatizáltan feldolgozni. 
 
Fő célunk, hogy kényelmessé tegyük a könyvelésed. A  robotizált eszközökkel nemcsak könnyűvé válik a céges könyvelésed, de a dokumentumok kinyomtatásának elhagyásával a környezetünket is megóvjuk 🙂

 

Ne feledd, ügyfélszolgálatunkon bármikor állunk rendelkezésre!

Készen is vagyunk! Mindent tudsz, hogy élvezhesd a kényelmes könyvelés világát!

 

Az jelen blogpostban közzétett információk, elemzések és következtetések tájékoztató jellegűek, és mivel mindenki egyedi, az egyedi adójogi, könyvelési helyzetedre nem tudunk tekintettel lenni. Így jelen blogon végzett tevékenységünk semmiképp nem tekinthető adó-, jogi-, vagy egyéb tanácsadásnak. A közölt adatok teljességéért, pontosságáért valamint aktualitásáért ezért nem tudunk felelősséget vállalni. Bővebb és pontosabb információkért kérjük, hogy keress minket ügyfélszolgálatunkon! Ha csupán a blogpostjaink alapján hozol üzleti döntéseket, az abból fakadó károkért, jogkövetkezményekért nem tudunk felelősséget vállalni. 


Copyright © 2021 Acounto OÜ
Székhely: Lasnamäe linnaosa, Lõõtsa tn 5-11, 11415 Tallinn, ÉSZTORSZÁG Magyarországi telephely: 7622 Pécs, Siklósi út 4/a

Ez a tartalom kizárólag általános tájékoztatási célokat szolgál, és nem számít pénzügyi vagy könyvelési tanácsnak.      |      Illustration by Freepik Storyset