Könyvelőrobotok: mi van az Acounto gépházán belül?

Szerző: | 2021.03.03.

Hogyan tettük könnyebbé és kényelmesebbé könyvelésedet? A következő posztban bemutatjuk, hogy hogyan automatizáltuk könyvelési feladatokat. 

I. Bevételek

Minden vállalkozás számára a bevételek a legfontosabbak. Mivel hazánkban már minden számlázóprogram on-line NAV kapcsolattal rendelkezik, fel tudjátok jogosítani az Acounto-t, hogy rendszereink hozzáférjenek a szükséges adatokhoz. Ezen kívül a számlázóprogramhoz is hozzáférést szükséges biztosítanotok, a könyvelő hozzáadása funkciót szinte minden rendszerben könnyen megtalálod.
A számlákon kívül természetesen számtalan bizonylat keletkezhet még amire szükségünk lehet, ezeket szintén mind automatizáltan dolgozzuk fel, például:

  • Bankszámlakivonatok
  • POS terminál számlatörténetek
  • Bankkártya elfogadó rendszer adatok (Pl.: Barion, OTP Simple)
  • Pénztárkönyvek
  • Futárcégek utánvét listái

Ezen anyagokat egyszerűen töltsd fel a Bevételekhez és kész is vagy 🙂

Az Acounto támogatja a legtöbb hazai bank által exportálható számlatörténetet, ezeket mind  automatikusan fel tudjunk dolgozni. Ezek többnyire xls, csv vagy xml formátumok. Ha elakadsz abban, hogy a bankotoknál hol lehet ezt megtalálni, olvasd el az Adat exportok GYIK bejegyzést, vagy írj ügyfélszolgálatunknakkeressetek  és nyugodtan, segítünk!.
Az elterjedt onliine bankkártyás fizetési megoldások (pl. Barion, OTP Simplepay) számlatörténetét és a POS terminálok tranzakcióit is fel tudjuk dolgozni, de a futárcégek által adott utánvét listák sem okoznak problémát :).

II. Költségek

A NAV Onlineszámla rendszerében a részetekre kiállított magyar számlák mindegyike felkerül a NAV rendszerébe, ahonnan mi importáljuk is azokat. A számlaképek alapján, amit az Acounto felületén feltöltesz, ellenőrizzük, hogy ezek az importált adatok megfelelnek-e a valóságnak Ha eltérést, hiányzó számlát tapasztalunk, azt az Acounto rendszerén keresztül jelezzük Nektek. A külföldi számlák esetén szükségünk van a számla képekre, azokat tudjuk automatizáltan feldolgozni.

Fő célunk, hogy kényelmessé tegyük a könyvelésed. A  robotizált eszközökkel nemcsak könnyűvé válik a céges könyvelésed, de a dokumentumok kinyomtatásának elhagyásával a környezetünket is megóvjuk 🙂

Ne feledd, ügyfélszolgálatunkon bármikor állunk rendelkezésre!

Készen is vagyunk! Mindent tudsz, hogy élvezhesd a kényelmes könyvelés világát!

Az jelen blogpostban közzétett információk, elemzések és következtetések tájékoztató jellegűek, és mivel mindenki egyedi, az egyedi adójogi, könyvelési helyzetedre nem tudunk tekintettel lenni. Így jelen blogon végzett tevékenységünk semmiképp nem tekinthető adó-, jogi-, vagy egyéb tanácsadásnak. A közölt adatok teljességéért, pontosságáért valamint aktualitásáért ezért nem tudunk felelősséget vállalni. Bővebb és pontosabb információkért kérjük, hogy keress minket ügyfélszolgálatunkon! Ha csupán a blogpostjaink alapján hozol üzleti döntéseket, az abból fakadó károkért, jogkövetkezményekért nem tudunk felelősséget vállalni.

Átalányadó teljeskörű könyvelése az Acountoval

Átalányadó teljeskörű könyvelése az Acountoval

Mit is nyújt az Acounto kényelmes könyvelése átalányadózóknak? Nézzük hogyan is megy ez a gyakorlatban! A következő postban összeszedünk minden fontos tudnivalót az Acounto-ban könyvelt átalányadós egyéni vállalkozók számára!

Acounto ❤ Vodafone

Acounto ❤ Vodafone

Az Acounto Magyarország Kft. büszkén jelenti be együttműködését a Vodafone Magyarország Zrt.-vel, amelynek következtében az Acounto innovatív könyvelési-, bérszámfejtési és adótanácsadási szolgáltatásaival bővíti a Vodafone üzleti ügyfelei számára elérhető digitális szolgáltatások kínálatát.

Szünetelnél? Vigyázat, 2024-ben módosultak a szabályok!

Szünetelnél? Vigyázat, 2024-ben módosultak a szabályok!

Szünetelők, vigyázat! 2024. január 1-jétől a járulékalap meghatározásának egyszerűsítése érdekében új elemként kerül be a Tbj.-be az a szabály, amely kimondja, hogy járulékszabályozási szempontból az egyéni vállalkozók tevékenységének szünetelése csak teljes naptári hónapra értelmezhető.