Amennyiben Helyi Iparűzési Adó (HIPA) köteles településen van székhelyed, vagy telephelyed, szeptember 15-e fontos határidő: ekkor kell “feltölteni” a vállalkozásodra rótt adóelőleggel önkormányzati adófolyószámlád. Mutatjuk mi a feladat!

1. E-Önkormányzat portál

KATT: https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap Ügyintézés bejelentkezéssel menüpont, majd átirányít a felület a KAÜ ügyfélkapus bejelentkezés lehetőségére.

2. Szerepkörváltás!

Alapbeállításként minden esetben az ügyfélkapuhoz rendelt magánszemély nevében tudunk bejelentkezni, de ha cég nevében vagy egyéni vállalkozó nevében szeretnénk eljárni, akkor szükséges szerepkört váltanunk a bejelentkezést követően. Válasszunk a legördülő menüből a „Cég nevében” vagy a „Saját néven (egyéni vállalkozóként)” lehetőségek közül, majd töltsük ki az adószám mezőt, és Szerepkörváltás!

3. Adóegyenleg lekérdezés, letöltés

Ha több önkormányzatot is érint a telephelyünk/székhelyünk, akkor először válasszuk ki az önkormányzat kereső menüpontnál az önkormányzatot! Kérjük töltsd le a számlaegyenleget és küldd be a hello@acounto.com központi ügyfélszolgálati e-mailcímünkre!

4. Adóelőleg elutalása

Ha azonosítottad az összeget, már nincs más dolgod, mint kártyával kifizetni vagy elutalni önkormányzatod bankszámlaszámára! A határidő minden esetben 2021.09.15! (ne feledd, a bankszámla utalások már szinte azonnal átmennek, tehát 15-én éjfélig bármikor tudod utalni)

Kérdésed van?

Ha bármilyen kérdésed van, vagy nem értesz valamit, kérjük azonnal fordulj on-line ügyfélszolgálatunkhoz a hello@acounto.com központi ügyfélszolgálati e-mailcímünkön, vagy Messengeren!
Vagy foglalj időpontot Velünk itt:
Book Appointment

Copyright © 2021 Acounto OÜ
Székhely: Lasnamäe linnaosa, Lõõtsa tn 5-11, 11415 Tallinn, ÉSZTORSZÁG Magyarországi telephely: 7622 Pécs, Siklósi út 4/a

Ez a tartalom kizárólag általános tájékoztatási célokat szolgál, és nem számít pénzügyi vagy könyvelési tanácsnak.      |      Illustration by Freepik Storyset