Ne maradj le! A helyi iparűzési adóelőlegek 09.15-én esedékesek, mutatjuk mi a feladat!

Szerző: | 2021.09.07.

Amennyiben Helyi Iparűzési Adó (HIPA) köteles településen van székhelyed, vagy telephelyed, szeptember 15-e fontos határidő: ekkor kell „feltölteni” a vállalkozásodra rótt adóelőleggel önkormányzati adófolyószámlád. Mutatjuk mi a feladat!

1. E-Önkormányzat portál

KATT: https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap

Ügyintézés bejelentkezéssel menüpont, majd átirányít a felület a KAÜ ügyfélkapus bejelentkezés lehetőségére.

2. Szerepkörváltás!

Alapbeállításként minden esetben az ügyfélkapuhoz rendelt magánszemély nevében tudunk bejelentkezni, de ha cég nevében vagy egyéni vállalkozó nevében szeretnénk eljárni, akkor szükséges szerepkört váltanunk a bejelentkezést követően. Válasszunk a legördülő menüből a „Cég nevében” vagy a „Saját néven (egyéni vállalkozóként)” lehetőségek közül, majd töltsük ki az adószám mezőt, és Szerepkörváltás!

3. Adóegyenleg lekérdezés, letöltés

Ha több önkormányzatot is érint a telephelyünk/székhelyünk, akkor először válasszuk ki az önkormányzat kereső menüpontnál az önkormányzatot!

Kérjük töltsd le a számlaegyenleget és küldd be a [email protected] központi ügyfélszolgálati e-mailcímünkre!

4. Adóelőleg elutalása

Ha azonosítottad az összeget, már nincs más dolgod, mint kártyával kifizetni vagy elutalni önkormányzatod bankszámlaszámára! A határidő minden esetben 2021.09.15! (ne feledd, a bankszámla utalások már szinte azonnal átmennek, tehát 15-én éjfélig bármikor tudod utalni)

Kérdésed van?

Ha bármilyen kérdésed van, vagy nem értesz valamit, kérjük azonnal fordulj on-line ügyfélszolgálatunkhoz a [email protected] központi ügyfélszolgálati e-mailcímünkön, vagy Messengeren! Vagy foglalj időpontot Velünk itt:

Book Appointment

Az jelen blogpostban közzétett információk, elemzések és következtetések tájékoztató jellegűek, és mivel mindenki egyedi, az egyedi adójogi, könyvelési helyzetedre nem tudunk tekintettel lenni. Így jelen blogon végzett tevékenységünk semmiképp nem tekinthető adó-, jogi-, vagy egyéb tanácsadásnak. A közölt adatok teljességéért, pontosságáért valamint aktualitásáért ezért nem tudunk felelősséget vállalni. Bővebb és pontosabb információkért kérjük, hogy keress minket ügyfélszolgálatunkon! Ha csupán a blogpostjaink alapján hozol üzleti döntéseket, az abból fakadó károkért, jogkövetkezményekért nem tudunk felelősséget vállalni. 

Átalányadó teljeskörű könyvelése az Acountoval

Átalányadó teljeskörű könyvelése az Acountoval

Mit is nyújt az Acounto kényelmes könyvelése átalányadózóknak? Nézzük hogyan is megy ez a gyakorlatban! A következő postban összeszedünk minden fontos tudnivalót az Acounto-ban könyvelt átalányadós egyéni vállalkozók számára!

Bankkártyás fizetés egyszerűen!

Bankkártyás fizetés egyszerűen!

Örömmel tájékoztatunk, hogy fizetési szolgáltatásainkat fejlesztettük! Mostantól nemcsak a könyvelési, hanem minden további velünk kötött szolgáltatási szerződésedet is lehetőséged van a számodra legkényelmesebb módon, akár bankkártyával is kiegyenlíteni. Lássuk, hogyan!

Acounto ❤ Vodafone

Acounto ❤ Vodafone

Az Acounto Magyarország Kft. büszkén jelenti be együttműködését a Vodafone Magyarország Zrt.-vel, amelynek következtében az Acounto innovatív könyvelési-, bérszámfejtési és adótanácsadási szolgáltatásaival bővíti a Vodafone üzleti ügyfelei számára elérhető digitális szolgáltatások kínálatát.

Szünetelnél? Vigyázat, 2024-ben módosultak a szabályok!

Szünetelnél? Vigyázat, 2024-ben módosultak a szabályok!

Szünetelők, vigyázat! 2024. január 1-jétől a járulékalap meghatározásának egyszerűsítése érdekében új elemként kerül be a Tbj.-be az a szabály, amely kimondja, hogy járulékszabályozási szempontból az egyéni vállalkozók tevékenységének szünetelése csak teljes naptári hónapra értelmezhető.