Átalányadó kalkulátor

Szerző: | 2022.07.26.

 Az alábbi kalkulátorral kiszámolhatod, hogy milyen adóteherrel jár az átalányadóra váltás! 

Próbáld ki az Acounto átalányadózást!

 

Hogyan használjam az Acounto átalányadó kalkulátort?

Az Acounto átalányadó kalkulátorban be tudod írni teljes éves bontásban tervezett bevételeidet, majd ezen adatok, illetve tevékenységedből fakadó költségátalány kulcs alapján láthatod a várható adókat és járulékokat! Ne feledd, helyi iparűzési adó terheid is keletkezhetnek, illetve szükséges gondoskodnod az 58-as bevallás beadásáról is, melyet az Acounto Egyéni csomagjában minden ügyfelünk számára biztosítunk!

Acounto átalányadó kalkulátor

 

Milyen átalányadózási kategóriák vannak?

Az átalányadózás alapvetően 3 költséghányad szintet definiál tevékenység szerinti bontásban. Fontos tudni, hogy a 90% és 80%-os költséghányadnál nem végezhet az egyéni vállalkozó olyan tevékenységet, ami alacsonyabb költséghányadú (pl. 40%-os) kategóriába tartozik, egyetlen ilyen számlád sem lehet! Például egy fotós nem adhat fotó oktatásról számlát, mert ettől automatikusan a 40%-os költséghányadba „visszaesünk”. A három kategóriát részletesen leíró anyagainkat itt találod:

90%-os költséghányad (Kiskereskedelem, webshopok)
80%-os költséghányad (Egyes speciális vállalkozók)
40%-os költséghányad (Általános eset) 

Próbáld ki az Acounto átalányadózást!

 

Milyen további terheim lehetnek?

Ne feledd, iparűzési adófizetési kötelezettség (IPA) is felmerülhet, ha a székhely/telephely szerinti település úgy rendelkezik. Ilyenkor az adó alapját az éves, átalányban megállapított jövedelem 120%-a képezi. Az adókulcs maximum 2% lehet. Az adófizetési és bevallási határidő adóévet követő év május 31-e, azonban adóelőleg-fizetési kötelezettség év közben is fennállhat. Fontos, hogy az átalányadósokra testre szabott, kedvező IPA megállapítási mód jogvesztő, ezt a bevallási határidőig lehet csak választani!

 

Automatizált átalányadó fizetés az Acountoval

Az Acounto minden átalányadózó számára automatizált könyvelési szolgáltatást biztosít.

Hozd létre Acounto fiókod, kösd be a NAV Onlineszámla rendszerét, számlázódat, illetve bankodat és valós időben számoljuk fizetendő adódat és járulékaidat. A hónap végén kiértesítünk a fizetendőkről, illetve benyújtjuk az adóbevallásaidat is!

Próbáld ki az Acounto átalányadózást! 

Kérdésed van?

Írj ügyfélszolgálatunknak! A [email protected] központi ügyfélszolgálati e-mailünkön vagy Messengeren bármikor eléred a csapatot! :)

 

Az jelen blogpostban közzétett információk, elemzések és következtetések tájékoztató jellegűek, és mivel mindenki egyedi, az egyedi adójogi, könyvelési helyzetedre nem tudunk tekintettel lenni. Így jelen blogon végzett tevékenységünk semmiképp nem tekinthető adó-, jogi-, vagy egyéb tanácsadásnak. A közölt adatok teljességéért, pontosságáért valamint aktualitásáért ezért nem tudunk felelősséget vállalni. Bővebb és pontosabb információkért kérjük, hogy keress minket ügyfélszolgálatunkon! Ha csupán a blogpostjaink alapján hozol üzleti döntéseket, az abból fakadó károkért, jogkövetkezményekért nem tudunk felelősséget vállalni.

Átalányadó teljeskörű könyvelése az Acountoval

Átalányadó teljeskörű könyvelése az Acountoval

Mit is nyújt az Acounto kényelmes könyvelése átalányadózóknak? Nézzük hogyan is megy ez a gyakorlatban! A következő postban összeszedünk minden fontos tudnivalót az Acounto-ban könyvelt átalányadós egyéni vállalkozók számára!

Bankkártyás fizetés egyszerűen!

Bankkártyás fizetés egyszerűen!

Örömmel tájékoztatunk, hogy fizetési szolgáltatásainkat fejlesztettük! Mostantól nemcsak a könyvelési, hanem minden további velünk kötött szolgáltatási szerződésedet is lehetőséged van a számodra legkényelmesebb módon, akár bankkártyával is kiegyenlíteni. Lássuk, hogyan!

Acounto ❤ Vodafone

Acounto ❤ Vodafone

Az Acounto Magyarország Kft. büszkén jelenti be együttműködését a Vodafone Magyarország Zrt.-vel, amelynek következtében az Acounto innovatív könyvelési-, bérszámfejtési és adótanácsadási szolgáltatásaival bővíti a Vodafone üzleti ügyfelei számára elérhető digitális szolgáltatások kínálatát.

Szünetelnél? Vigyázat, 2024-ben módosultak a szabályok!

Szünetelnél? Vigyázat, 2024-ben módosultak a szabályok!

Szünetelők, vigyázat! 2024. január 1-jétől a járulékalap meghatározásának egyszerűsítése érdekében új elemként kerül be a Tbj.-be az a szabály, amely kimondja, hogy járulékszabályozási szempontból az egyéni vállalkozók tevékenységének szünetelése csak teljes naptári hónapra értelmezhető.